Autor |
Wiadomość |
szuwarek
Literatka
Ulubiona autorka/autor: Krentz
|
31 stycznia 2019, o 14:03
a to jakis trend TVN, może ten Miszczak preferuje taki typ urody i go promuje

tylko dlatego że na liście lektur zwolniło się miejsce, a ty umiesz składać prześcieradło z gumka i utrzymać wagę z ciąży nie oznacza że masz wydawać książkę (Katarzyna Nosowska)
|
|
|
 |
Lucy
Namiętny wąchacz farby drukarskiej
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:14 Posty: 27859 Lokalizacja: Ruda Śląska Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Tiffany Snow
|
31 stycznia 2019, o 16:49
Ale to chore Zapomniałam jeszcze o Rozenek. To wygląda, jakby TVN wysyłał każdą do tego samego chirurga.
|
 |
Janka
Pastelowa Królewna
Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich
|
31 stycznia 2019, o 19:10
Tylko Kinia żyje na własnych prawach. Ona nawet nie jest zmuszana do ukrywania siwych włosów.
 |
Lucy
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:14 Posty: 27859 Lokalizacja: Ruda Śląska Pochwały: 127
|
31 stycznia 2019, o 20:30
Nie zapominajmy o Wellman. Aż dziw, że nie kazali jej schudnąć.
|
 |
Janka
Pastelowa Królewna
|
31 stycznia 2019, o 20:43
No właśnie. Czyli jak się chce, to można się postarać, by być ocenianym za to, jak się pracuje, a nie za to, jak się wygląda.
 |
Lucy
|
6 lutego 2019, o 21:05
|
 |
Janka
Pastelowa Królewna
|
6 lutego 2019, o 21:09
Może tam lubią dlatego, że można łyknąć trochę orientu, a nie trzeba przy tym samej zapakować się w burkę.
 |
Fringilla
Sprząta i układa
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:14 Posty: 22652 Lokalizacja: i keep moving to be stable Pochwały: 17
|
7 lutego 2019, o 00:01
Mega kasa ładowana w PR przez ZEA (w tym fundowanie celebrytom i influenserom pobytów / sponsroing różnego rodzaju instytucji, np. klubów piłkarskich, programów tv etc i wrzucanie wizyt w pakiecie dla rodzin pracowników). No i target, czyli do jakich potencjalnych turytów jest to skierowane: faktycznie relatywnie niskie ceny, czyli nieśmiertelne pytanie - gdyby chciało się w "wizualnym luksusie" spędzić podobne wakacje w Norwegii lub Szwajcarii, żeby niedaleko szukać, to ile by się wydało  A parę dekad temu dziewczyny wyjeżdżały choćby na francuską Riwierę. Dziś te dziewczyny w Dubaju należą do masy migrantów ogarniających to całe turystyczne przedsięwzięcie - ostatnio papież Franciszek nawet odwiedził kraj i odprawiał msze dla tej masy pracowników (całkiem sporo katolików Zaproszenie dla niego też się wpisuje w politykę PR ZEA. A rzeczywistość skrzeczy swoją drogą, i jeśli chodzi o traktowanie kobiet, i migrantów. Ach, gdzie te HSŻetowe kraiki, których władze walczą o polepszenie jakości życia i wartości humanitarnych obywateli swych...  PS Osobiście wolałabym nawet Turcję, gdybym musiała wybierać, jako kierunek urlopowy. Chociaż jak nie muszę, to się nie pcham poniżej 40 stopnia na południe...
_________________ Tumblr users: This year, we lost our dear blogging site Staff: STOP TELLING EVERYONE WE’RE DEAD! Tumblr users: Sometimes we can still hear the staff f***g up websites
*** [url]Awatar/autor: Robert Headley[/url]
|
|
|
 |
szuwarek
Literatka
|
7 lutego 2019, o 13:01
Maroko nie jest złe

tylko dlatego że na liście lektur zwolniło się miejsce, a ty umiesz składać prześcieradło z gumka i utrzymać wagę z ciąży nie oznacza że masz wydawać książkę (Katarzyna Nosowska)
|
|
|
 |
giovanna
Władczyni Klawiatury
Dołączył(a): 18 listopada 2015, o 17:19 Posty: 4219 Pochwały: 44
Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)
|
7 lutego 2019, o 14:02
Chyba bym się bała do Maroko. Niby jak to mówią co ma być to będzie, ale jednak wolę nie ryzykować
|
|
|
 |
Kawka
Rozpisana cesarzowa
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:15 Posty: 16416 Lokalizacja: Rzeszów/Tranby Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych
|
7 lutego 2019, o 15:07
Ostatnio dwie dziewczyny (Dunka i Norweżka), doświadczyły dogłębnie marokańskiej gościnności. Jeszcze w sieci krąży filmik, jak jednej z nich lokalsi użynają głowę na żywca. Podobno wcześniej zostały też zgwałcone.  Między innymi dlatego nie polecam wybierania się do krajów muzułmańskich, szczególnie samotnej kobiecie. Ja nigdy nie pojadę w miejsce gdzie jest prawo szariatu, gdzie popierają kamienowanie zgwałconych kobiet, kobiece obrzezanie, krzyżowanie homoseksualistów i panują ogólnie islamskie "wartości". Nie i koniec. Bojkotuję. Moje pieniądze dostają więc np. Chorwaci, Serbowie, Bułgarzy, Węgrzy, Rumuni. Jest sporo pięknych i gościnnych krajów, gdzie można spędzić cudowne wakacje i mieć piękną pogodę, a gdzie nie ma stresu, że ktoś utnie mi głowę tylko dlatego, że mam za głęboki dekolt albo zgwałci bo po prostu jestem kobietą.
_________________ http://www.radiocentrum.pl
"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".
|
|
|
 |
Fringilla
Sprząta i układa
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:14 Posty: 22652 Lokalizacja: i keep moving to be stable Pochwały: 17
|
7 lutego 2019, o 17:08
Kawka napisał(a): Jest sporo pięknych i gościnnych krajów, gdzie można spędzić cudowne wakacje i mieć piękną pogodę, a gdzie nie ma stresu, że ktoś utnie mi głowę tylko dlatego, że mam za głęboki dekolt albo zgwałci bo po prostu jestem kobietą. No więc takie paradoksalnie są ZEA - jako turystka, nawet samotna, jesteś teoretycznie bezpieczniejsza niż w Maroku (bo bezpieczeństwo turystów jest dotowane i wszystko trzymane za pysk). A ja jednak, jakbym musiała (podkreślam: musiała), to bym wybrała to drugie, bo jednak tam jakoś się negocjuje te wartości ze społeczeństwem w praktyce w kierunku, który mi odpowiada. (to jak w Europie: wobec tego wolę Niemcy niż Czechy jako kierunek, i Ukrainę niż Rosję oraz Finlandię niż Norwegię  a swoją drogą w ogóle to Szwecję niż Polskę pod względem wartości A kobiety straciły życie raczej w ramach przepychanek o władzę i kontrolę niż "bo taki mają klimat" (tak, to pewien czynnik, ale znowu jak ZEA pokazuje: w praktyce różnie to wygląda  Maroko długo uchodziło za bezpieczne dla turystek z Europy - i państwo, i społeczeństwo raczej starało się (i stara) o dobry PR (tak jak Egipt). Rozumiem zarazem, że np. turystycznie rodziny z dziećmi pewnie będą wybierać miejsce bezpieczne, choćby nawet pod względem "wartości" koszmarne. To trochę jak z migracją: migrujesz tam, gdzie się opłaca i jest bezpiecznie, a niekoniecznie tam, gdzie jest ci blisko kulturowo
_________________ Tumblr users: This year, we lost our dear blogging site Staff: STOP TELLING EVERYONE WE’RE DEAD! Tumblr users: Sometimes we can still hear the staff f***g up websites
|
|
|
 |
Liberty
Królewski Skryba
|
7 lutego 2019, o 19:59
Nie wiem jak to u gwiazd jest ale kumpela była na wakacjach i totalny zachwyt. Luksus pełną gębą,a to co u nas jest luksusem tam to średniaczek i tym samym markowe towary i gadżety są tańsze niż u nas. I to sporo. Wspomniana kumpela zakupiła sobie jakiś fikuśny, nowiutki smartfon i dała za niego kilkaset zł (w przeliczeniu) mniej niż musiałaby zapłacić w Polsce.
|
|
|
 |
Janka
Pastelowa Królewna
|
7 lutego 2019, o 21:24
Moi znajomi, którzy tam bardzo często jeżdżą (bo mają zapewniony dach nad głową u swoich przyjaciół, którzy są tam na stałe), chwalą cudowne wycieczki na pustynię i w miejsca nieskalane cywilizacją. Podoba im się w Dubaju to, że zarówno wielki luksus, jak i całkowita prostota, są tak samo łatwo dostępne. Praktycznie na wyciągnięcie ręki.
 |
Fringilla
Sprząta i układa
|
7 lutego 2019, o 22:04
Dla mnie to jednak przerażające trochę miejsce, brrr...
|
|
|
 |
Janka
Pastelowa Królewna
|
8 lutego 2019, o 00:57
Gdybym miała jechać do Dubaju, to wolałabym dołożyć jeszcze trochę drogi i znaleźć się na którejś z wysp na Oceanie Indyjskim. Mauritius byłby milusi.
 |
szuwarek
Literatka
|
8 lutego 2019, o 11:12
cóż, w listopadzie byłam w Maroko. W Agadirze. I jak pisze Frin czułam że rządzącym zależy na bezpieczeństwie turystów. No chyba, ze ktoś chce opuścić tereny pilnowane i samemu ruszyć na pustynię. To własnie chyba kwestia czy zgadzamy sie na enklawy dla turystów, gdzie wszędzie ochrona czy chcemy samotnie podróżować. IMHO samotnie bałabym się wszędzie, czy Europa czy nie.

|
|
|
 |
Janka
Pastelowa Królewna
|
10 lutego 2019, o 18:28
Właśnie oglądam w TV program o czekoladach z całego świata i dowiedziałam się, że w Dubaju produkowane są czekoladowe wielbłądy. Teraz zrozumiałam, z jakiego powodu wszystkie gwiazdy i celebrytki tam jeżdżą. Wielbłądy wyglądają bardzo smakowicie, zupełnie jak nasze Mikołaje i zające z czekolady. Niestety bym ich raczej nie zjadła, bo powstają na bazie wielbłądziego mleka. Celebrytkom Dubajowym życzę smacznego.
 |
Lucy
|
12 lutego 2019, o 22:07
|
|