Nasze statystyki czytelnicze - podsumowania i uwagi
Autor |
Wiadomość |
Karina32
Pogromczyni klawiatury
Dołączył(a): 29 sierpnia 2017, o 07:25 Posty: 3366 Lokalizacja: Kraków Pochwały: 122
Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard
|
7 grudnia 2020, o 14:13
Listopad zakończony z wynikiem 7 książek, więc całkiem nieźle. I tylko jeden niewypał
_________________ "Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase
https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/
|
|
|
 |
ewa.p
Rozpisana cesarzowa
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:15 Posty: 29630 Lokalizacja: Kłyż Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews
|
7 grudnia 2020, o 17:13
Listopad uzupełniłam
_________________ ________________***________________
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.
|
|
|
 |
kejti
Pogromczyni klawiatury
Dołączył(a): 3 sierpnia 2011, o 10:33 Posty: 7377 Lokalizacja: Somewhere Pochwały: 9
Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh
|
7 grudnia 2020, o 19:16
u mnie też zakończony
|
 |
Kawka
La Gata Noruega
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:15 Posty: 18267 Lokalizacja: Rzeszów/Tranby Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych
|
8 grudnia 2020, o 14:57
Dzięki Aniołku - już uzupełniam.
_________________ http://www.radiocentrum.pl
"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".
|
|
|
 |
Nocny Anioł
Enchantress words
Dołączył(a): 17 października 2011, o 12:59 Posty: 36332 Lokalizacja: Tam gdzie Niebo z Piekłem się łaczy Pochwały: 127
|
17 grudnia 2020, o 10:12
Statystyka marcowa : liczba przeczytanych książek łącznie: 152 liczba spisujących się uczestniczek: 12 liczba przeczytanych książek na uczestniczkę: 12,66 liczba przeczytanych książek dziennie: 4,90 liczba książek przeczytanych dziennie na jedną uczestniczkę: 0,40 Najwięcej przeczytały: Ewap: 33 Dorotka : 20 Antenka: 19
Statystyka kwietniowa : liczba przeczytanych książek łącznie: 141 liczba spisujących się uczestniczek: 12 liczba przeczytanych książek na uczestniczkę: 11,75 liczba przeczytanych książek dziennie: 4,7 liczba książek przeczytanych dziennie na jedną uczestniczkę: 0,39 Najwięcej przeczytały:
Ewap: 26 Antenka: 22 Dorotka: 20
Statystyka majowa : liczba przeczytanych książek łącznie: 128 liczba spisujących się uczestniczek: 11 liczba przeczytanych książek na uczestniczkę: 11,63 liczba przeczytanych książek dziennie: 4,12 liczba książek przeczytanych dziennie na jedną uczestniczkę: 0,37 Najwięcej przeczytały: Ewap: 28 Alegsia : 18 Lucy : 18 Dorotka: 14
Statystyka czerwcowa : liczba przeczytanych książek łącznie: 121 liczba spisujących się uczestniczek: 11 liczba przeczytanych książek na uczestniczkę: 11 liczba przeczytanych książek dziennie: 4,03 liczba książek przeczytanych dziennie na jedną uczestniczkę: 0,36 Najwięcej przeczytały:
Ewa.p: 28 Lucy: 17 Dorotka : 15
_________________ Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki
|
|
|
 |
ewa.p
Rozpisana cesarzowa
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:15 Posty: 29630 Lokalizacja: Kłyż Pochwały: 127
|
31 grudnia 2020, o 21:47
grudzień uzupełniłam.tym sposobem w ciągu ostatniego roku przeczytałam 333 książki.Sporo z nich to powtórki,ale trafiłam na kilka fajnych nowości i odkkryłam kilku autorów do których będę wracać
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.
|
|
|
 |
ewa.p
Rozpisana cesarzowa
|
31 grudnia 2020, o 21:47
grudzień uzupełniłam.tym sposobem w ciągu ostatniego roku przeczytałam 333 książki.Sporo z nich to powtórki,ale trafiłam na kilka fajnych nowości i odkkryłam kilku autorów do których będę wracać
|
|
|
 |
kejti
Pogromczyni klawiatury
Dołączył(a): 3 sierpnia 2011, o 10:33 Posty: 7377 Lokalizacja: Somewhere Pochwały: 9
|
1 stycznia 2021, o 11:29
Wszystkim z góry gratuluje  także podziękowania dla Aniołka za statystyki Grudzień zakończony. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podsumowanie 2020:Przeczytałam 81 książek, o 9 więcej niż w zeszłym roku (10 powtórek, 6 polecanek). Planowałam 100 ale nie wyszło Najgorszymi miesiącami były u mnie styczeń, lipiec, sierpień i październik - po 4 książki, a najlepszym grudzień - 14. Przeczytałam tylko jedną książkę po angielsku. Odkryciem dla mnie byli: Mona Kasten - co prawda przeczytałam pierwszą część w 2019 roku ale to kolejne skradły me serce na tyle aby została w mojej głowie jako jedna z lepszych autorek Ann Jewel E. - chociaż przeczytałam tylko jedną książkę tej pani ale liczę że będą same perełki  Ogólnie jestem zadowolona, nadrobiłam trochę serie jeśli chodzi o Nalini Singh, Ilona Andrews i Briggs. Liczę, że w 2021 będę na bieżąco
|
 |
Lucy
Namiętny wąchacz farby drukarskiej
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:14 Posty: 30194 Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach
|
1 stycznia 2021, o 20:32
W 2020 roku przeczytałam 180 książek. Patrząc na poprzednie lata, to nie jest zły wynik. (2012)-159 (2013)-125 (2014)-124 (2015)-107 (2016)-134 (2017)-139 (2018)-185 (2019)-153 Ten rok to jakaś szał na punkcie romansów mafijnych i jestem ciekawa, czy mi w końcu przejdzie . Polubiłam się z fajnymi autorkami, m.in Malwiną Ferenz i Aleksandrą Rumin. Olga Rudnicka wypuściła super cykl z Matyldą Dominiczak i w kategorii thrillerów oraz kryminałów znalazłam kilka perełek.

Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.
Ostatnio edytowano 2 stycznia 2021, o 13:21 przez Lucy, łącznie edytowano 1 raz
|
|
|
 |
Karina32
Pogromczyni klawiatury
Dołączył(a): 29 sierpnia 2017, o 07:25 Posty: 3366 Lokalizacja: Kraków Pochwały: 122
Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard
|
2 stycznia 2021, o 11:51
W 2020 roku przeczytałam 62 książki. Niestety to był dość słaby rok i najgorszy pod względem ilości od 2016 Było kilka powtórek, ale większość to nowe książki. Trafiło się też sporo nowych autorek. Coraz więcej w mojej biblioteczce książek z gatunku fantasy, ale obowiązkowo z wątkiem romantycznym. Pod względem jakości - było całkiem przyzwoicie, chociaż wpadło kilka kompletnych niewypałów. Mam nadzieję, że nowy rok będzie lepszy i uda mi się dobić do 100 książek
_________________ "Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase
https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/
|
|
|
 |
Nocny Anioł
Enchantress words
Dołączył(a): 17 października 2011, o 12:59 Posty: 36332 Lokalizacja: Tam gdzie Niebo z Piekłem się łaczy Pochwały: 127
|
5 stycznia 2021, o 06:45
Przeczytałam 80 książek i jest to mój maks z obecnym trybem życia. Zdecydowanie na plus są u mnie Panie Laurann Dohner, Michelle Martin, Sarah MacLean. Przeczytałam jedna polecanke i miałam 4 powtórki, ogólnie oceniam ten rok bardzo bobrze.
_________________ Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki
|
|
|
 |
Kawka
La Gata Noruega
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:15 Posty: 18267 Lokalizacja: Rzeszów/Tranby Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych
|
12 stycznia 2021, o 21:07
Podsumowanie roczne zrobię jak mnie najdzie ochota (może nawet jutro).
_________________ http://www.radiocentrum.pl
"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".
|
|
|
 |
Księżycowa Kawa
Rozpisana cesarzowa
Dołączył(a): 8 listopada 2012, o 21:17 Posty: 29542 Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa
|
14 stycznia 2021, o 00:08
A mnie podsumowanie nie wychodzi.
_________________ Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
|
|
|
|